Open Face Chinese

Öppen Kinapoker

Kinapoker spelades som events i World Series of Poker vid ett par tillfällen under 1990-talet, men har sedan dess inte spelats under denna turneringsserie. Däremot hölls ett event i Open Face Chinese Poker under PokerStars Caribbean Adventure 2013.

I Öppen Kinapoker startar spelarna med 5 kort. Spelaren får lägga dessa i vilken position denne önskar i de tre händerna, men korten får sedan inte flyttas. Varje spelare drar sedan ett kort i tur och ordning och lägger ut dem öppet i någon av händerna, tills man sitter med 13 kort. Lyckas man inte följa reglerna i handrankingen när det gäller vilken hand som är bäst, blir man scoopad. Annars gäller samma poängssystem för om man vinner en hand eller tre.

Även i denna variant kan bonus tillämpas. Det vanliga i Öppen Kinapoker är 20 poäng för en royal flush, 10 poäng för en straight flush, 8 poäng för fyrtal, 6 för kåk och 2 för stege i den bakre handen. Lyckas man få någon av dessa kombinationer i mittenhanden dubbleras poängen och får man triss i främre handen får man 20 poäng, men alla par över 66 i denna hand får poäng. Dessa bonuspoäng fås även om motståndarens hand vinner.

Fantasyland är en speciell bonus tilldelad spelare som får en kombination som har ett par i damer (QQ) eller bättre i främsta handen. När fantasyland uppnås kommer spelaren att få alla tretton kort samtidigt i handen efter. De andra spelarna måste däremot spela ut handen som vanligt.